Wat doen wij?

ReachOut4You biedt maatwerktrajecten in zowel dagbesteding als individuele begeleiding.
Wij begeleiden jongeren en jongvolwassenen die het zelf (even) niet meer voor elkaar krijgen om de juiste richting te kiezen. We kijken samen wat de startsituatie is en wat de deelnemer wil en kan bereiken.  We bespreken de persoonlijke doelen en maken een plan van aanpak hoe we deze samen gaan bewerkstelligen. Het kan bijvoorbeeld voor de deelnemer een doel zijn om fysieke en/of mentale weerbaarheid te vergroten. Of misschien werken we juist wel aan de communicatieve vaardigheden, agressieregulatie, participatie aan de arbeidsmarkt, terugkeer naar school of het verbeteren van zelfredzaamheid.

Wij werken voornamelijk met de methode ‘ervaringsleren’.

Hoe doen we dat?

Dagbesteding:
De dagbesteding staat in het teken van verbinding, ontwikkeling en activering. De deelnemer als individu staat centraal, maar functioneren als groep is ook een belangrijk onderdeel.

We hebben een werkplaats waar men vaardigheden kan leren die je op weg kunnen helpen richting de arbeidsmarkt. Oude meubeltjes opknappen, of van oud hout iets nieuws maken.

Sport is goed voor lichaam en geest. Daarom verwerken wij veel sportieve activiteiten in het programma. Naast activiteiten in de buitenlucht, sporten we ook in onze gym : werken op apparaten of deelnemen aan de wekelijkse boksles. Het hoofd leegmaken en fysiek fitter worden. Wij noemen dit een win-win situatie!

Koken voor en door deelnemers, het liefst met producten uit onze eigen moestuin.

ReachOut4You streeft ernaar om naast de basisactiviteiten zoveel mogelijk variatie in het programma aan te brengen.

Individuele begeleiding:
Is er hulp nodig in de thuissituatie, bijvoorbeeld bij het structuren van het huishouden? Of komt iemand de deur niet meer uit en wil deze persoon eigenlijk wel heel graag deelnemen aan de arbeidsmarkt?  Is er een diagnose (bijvoorbeeld een vorm van autisme) waardoor iemand beperkt is in de sociale vaardigheden? Misschien hebben de problemen zich opgestapeld en is het overzicht kwijt? Zo kunnen we nog wel even doorgaan…. geen enkele situatie is hetzelfde. Daarom bekijken we samen wat helpend is en hoe we bij de deelnemer de zelfredzaamheid kunnen vergroten.

Omdat dit maatwerk is, adviseren wij om te informeren naar de mogelijkheden.

  Onderwijs, diploma of certificaat;

 
Schooluitvallers (+/-14 tot 20 jaar) krijgen bij ons de kans om hun schoolwerk te starten of weer op te pakken. Jongeren kunnen in samenwerking met de Korenaer afstandsonderwijs een vmbo-t diploma of een MBO niveau 1 (Entree) behalen. Wij ondersteunen in onderstaande studie richtingen:

Techniek (metaal, hout) , Groen en dierverzorging en Theorie (vmbo-t)

Samen maken we een ontwikkelingsplan per deelnemer. De lijnen zijn hierin kort, de wederzijdse betrokkenheid hoog. We hebben per leerling wekelijks een kort overleg. We stemmen doorlopend af en kijken naar bevorderende factoren, een positieve benadering en zorgen voor succeservaringen in de praktijk.

ReachOut4You

ReachOut4You is één van de leden van Zorgcoöperatie Brabant (ZCB). Hierdoor zijn we Zorg in Natura (ZIN) aanbieder voor de Jeugdwet en WMO.

We leveren zorg aan inwoners van onderstaande gemeenten :

  • Helmond
  • Peelgemeenten (Deurne, Asten, Gemert-Bakel, Laarbeek)
  • Dommelvallei (Geldrop, Mierlo, Nuenen, Son en Breugel)
  • A2 gemeenten (Valkenswaard, Heeze-Leende)
  • Eindhoven
  • Best

Uiteraard behoord PGB ook tot de mogelijkheden.

Wij zijn ISO-gecertificeerd uitsluitend voor de gecontracteerde zorgverlening via ZCB.

ISO-9001-CMYK.jpg